Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentLocaleInternInternaţionalCelebrităţiPink BlogŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dragostea cine o ştie…
Sergiu Lenghel  - Vineri, 20 August 2010

Muzica populară codrenească i-a adus împreună şi constituie şi acum liantul iubirii într-unul dintre cele mai frumoase cupluri din lumea artistică sătmăreană.

Gabriela Pocşa şi Raul Petrică Ulici s-au cunoscut la Şcoala de Arte din Satu Mare, unde amândoi studiau canto popular, iar de atunci sunt nedespărţiţi, atât pe scenă, cât şi în viaţa de zi cu zi.

 

Fiind în clase diferite, multă vreme şi-au aruncat doar ocheade pe coridorul şcolii, până într-o zi de vară, în urmă cu doi ani, când au nimerit în aceeaşi trupă de muzică populară a Şcolii de Arte, ce se deplasa la Bucureşti pentru a filma o emisiune pe Favorit TV.

Atunci, Raul şi-a luat inima în dinţi şi a făcut primul pas. Au plecat colegi de trupă şi s-au întors la Satu Mare îndrăgostiţi lulea unul  de celălalt.

 

Gabriela (23 de ani) a cântat multă vreme muzică uşoară la Palatul Copiilor, dar, după ce a ajuns studentă la Facultatea de Drept din Oradea, a crezut că acest capitol din viaţa ei s-a încheiat. S-a întâmplat, însă, ca într-o zi să aştepte la ocazie la ieşirea din Oradea şi să oprească profesorul de canto popular de la Şcoala de Arte din Satu Mare, Vasile Chiorean. În drum spre casă, la radio se auzea o melodie cântată de Andra, iar Gabriela a început s-o fredoneze. Profesorul Chiorean i-a propus imediat să se înscrie la cursurile lui şi acolo l-a cunoscut pe Raul.

 

După doar patru luni de relaţie, cei doi s-au logodit. Raul (24 de ani) a fost ceva mai nonconformist şi i-a pus marea întrebare prin telefon. "Ai vrea să-ţi petreci restul vieţii alături de mine? Am întrebat-o eu... Răspunsul a fost cel aşteptat" - spune Raul.

 

Şi-au cumpărat inelele şi s-au dus singuri la Catedrala Ortodoxă "Adormirea Maicii Domnului", unde şi-au jurat dragoste pentru toată viaţa. "Nu a fost ceva cu preot sau ceremonie, dar am dorit să fie mai special, chiar dacă unii trec peste logodnă şi fac direct nunta" - adaugă tânărul, care munceşte ca operator date la Electrica.
 

 

Logodnica lui a absolvit în acest an facultatea şi acum îşi caută un job. Cei doi însă nu se plictisesc, deoarece au intrat deja în sezonul nunţilor, unde sunt invitaţi pentru a cânta împreună melodii populare. Ei înşişi abia aşteaptă să facă acest pas decisiv, dar mai au de aşteptat cel puţin până anul viitor, din cauza… crizei.

 

Îşi încântă ascultătorii cu piese din Codru sau de pe Someş, iar unele sunt chiar din propriul repertoriu, ei având deja un album scos pe piaţă în vara anului trecut. "Dragostea cine-o ştie" conţine 12 piese, din care patru sunt duet şi câte patru piese sunt interpretate individual.
 

 

Dacă Gabriela a moştenit talentul mamei sale, Elena Pocşa ea însăşi o cântăreaţă cunoscută de muzică populară, Raul cântă de la vârsta de 16 ani, la îndemnul tatălui său, solistul de muzică populară Petru Ulici, care îl lua cu el pe la nunţi şi la diferite evenimente festive.

 

Dacă pentru majoritatea tinerilor din ziua de azi folclorul este ceva demodat, Raul şi Gabriela vor să continue tradiţia iniţiată de părinţii lor. "E ceva durabil, care se păstrează în timp şi nu dispare de la o zi la alta, ca melodiile cu priză la publicul tânăr" - crede Raul.




4713 vizite
Distribuie pe